Holec: ODS probírá ze sna „chvilkaře“ i opozici

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Žádný sen nikdy netrvá večně. Opozice nějakou dobu zkoušela snít o vítězné protibabišovské integraci, kterou jí loni na Letné zaúkolovali chvilkaři, zvolení Stanislava Křečka ombudsmanem ji ale z tohoto snu probírá. Ano, chudák Křeček zrovna s tímhle nemá nic společného, politika ale miluje kouzlo nechtěného. Takže když teď chvilkaři místo proti Křečkovi ženou lidi do ulic na demonstraci proti Polsku a Maďarsku, vybuchl v ODS její starý dobrý konzervativní duch.  

„Až dosud měl Milion chvilek mé sympatie, protože se správně zaměřoval na problém s Babišovým oligarchickým konfliktem zájmů. Teď zamířil úplně jinam. Je to útok proti Visegrádu, proti českým zájmům. S mou podporou proto nemůže počítat ani náhodou,“ řekl serveru Echo24 nový místopředseda ODS a europoslanec Alexandr Vondra a na sociálních sítích pro jistotu dodal: „Levicové kavárenské kroužky v Praze a Bratislavě říkají, že je (V4) toxický, že bychom se měli štítit konzervativních Poláků i Maďarů. Je to hloupost a poslechnout je by bylo sebevražedné.“

A nezůstal sám. Bobtnající portofolio „dohledu“ nad politikou, které si Minář a spol. uzurpují, po delší době znovu odšpuntovalo i bruselskou ulitu Jana Zahradila, dalšího konzervativního europoslance ODS. „Tohle je třeba říkat nahlas. Dal jsem něco na Twitter a byl z toho skvostný shit storm as usual à la ‚běž do Trika‘, ‚kvůli Zahradilovi ODS nevolím‘ a ‚ODS jsou náckové a klerofašisti‘. Samozřejmě Minář není hloupý, tohle není náhoda. Tímhle nám dává facku a vzkazuje, s kým z demobločku jde a půjde. Jestli se i po této facce budeme doprošovat přízně chvilkařů, jsme za kašpary,“ napsal.

Schmarcz: Neptej se, co dělají v Maďarsku a Polsku. Ptej se, co uděláš ty pro Česko

sinfin.digital