Holec: Okamurovec Volný je všem volný. Může ale konečně pomoci Česku

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Vlastně je to nezpráva, jak by pravil klasik. Poslanci Lubomír Volný, Marian Bojko a Ivana Nevludová odešli z SPD Tomia Okamury a vstoupili do hnutí Jednotní Alternativa pro Patrioty (JAP), které je pro změnu Lubomíra Volného. Ten nějak zapomněl, že SPD patří Okamurovi, který mu za to zrušil jeho moravskoslezskou buňku hnutí, již vedl. Teď chce Volný s JAP táhnout do voleb do Evropského parlamentu.

„Nejpodstatnější  je, že jsme Jednotní. Chceme sjednocovat další vlastenecká hnutí. Pokusíme se spojit s každým, kdo má politickou sílu a v ideálním případě souzní s principy přímé demokracie a svobody jednotlivce,“ hlásá teď Volný. Ještě že tak, protože nebýt jednotný ve třech lidech, to by bylo trochu moc i na „okamurovce“. Volný určitě patřil k tomu horšímu z SPD, což není vůbec snadné. A podle všeho v tom hodlá pokračovat i ve vlastní truc partě.

„Programově jsme oproti SPD vyhraněnější. Především co se týče Evropské unie a mezinárodních otázek, které se týkají našeho přístupu k Západu a směrem na východ,“ popisuje Volný svou „novou“ politickou orientaci. Ano, není to právě nejsrozumitelnější formulace, ale jsme mentálně stále v SPD. Takže přeloženo: Volný samozřejmě nenávidí EU a miluje Rusko, jak pochopíte nejen z jeho upřímných myšlenkových erupcí na sociálních sítích. A nejvíc ze všeho se bojí našich studentů, kteří odjeli studovat na Západ. Vracejí se prý domů nějak infikovaní Západem a nerozumí lidem jako Volný.

Historik Šustek: Češi uvěřili nechutné propagandě, nejsme proradný národ

sinfin.digital