Holec: Ovčáček se pere za Koněva. Nikdo ale jeho sochu neznesvětil tak jako on

Petr Holec

GLOSA PETRA HOLCE | Mluvčí prezidenta a televizní bavič Jiří Ovčáček zase promluvil. Tentokrát ale trochu jinak, než jsme zvyklí. Na sociálních sítích zveřejnil dvouminutové video, v němž apeluje na zastupitele Prahy 6, aby nechali sochu maršála Koněva na svém místě. „Hlasujete o tom, zda si České republika zachová svou čest,“ upozornil je Ovčáček.

Těžko říct, co hradního mluvčího přimělo k natočení videa, které si zaslouží hned několik Českých lvů, protože je určitě zábavnější než většina tuzemských filmů. Ovčáček na Hradě vyzrál ve skutečného „pána herce“: perfektně zvládne tragéda, komika a úplně nejlíp něco mezi tím. Problém je, že z videa nepoznáte, jestli si Ovčáček dělá legraci, nebo se definitivně zbláznil. A nejde ani tak o jeho retro vzhled – retro se na Hradě časem stane každý. Jde o to, že Ovčáčka nikdo nebere vážně.  

„Obracím se na vás s naléhavou prosbou jako člověk, který k vám promlouvá s velkou pokorou. Prosím nepodléhejte aktuálním záležitostem. Tady nejde o Miloše Zemana, Andreje Babiše či Ruskou federaci,“ naléhá Ovčáček na politiky „kavárenské“ čtvrti. Ovčáček a pokora? Navíc pokora se obvykle neprojevuje tím, že svůj apel stylizujete do parodie plné nekonečných dramatických odmlk a bolavého vytáčení hlavy. A jestli to Ovčáček jako parodii fakt nemyslí, pak by už měl někdo na Hradě vážně zavolat 155.

Kvůli Ovčáčkovi mi vyhrožují smrtí, Hrad vyzývá pomalu k občanské válce, říká Kolář

sinfin.digital