Holec: Vláda „zavírá“ hranice. Kdy zavře i Zemanův Hrad?

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Na Pražském hradě si očividně řekli, že když ční vysoko nad vládou, ční stejně i nad zbytkem země. Prezident Miloš Zeman, jenž už se téměř nezjevuje na veřejnosti, stále trvá na své dubnové cestě do Číny, protože tam zapomněli na jím slibované české investice. Nejhorší aroganci moci v ten nejhorší moment ovšem předvedl jeho poradce Martin Nejedlý, který je sice po návratu z Číny v karanténě, přesto se ale bezstarostně prohání Prahou. A ještě u toho parkuje jako čínský prezident.  

Zemanovu cestu řešili ve středu i nejvyšší ústavní činitelé a nic moc jako obvykle nevyřešili. Prezident si totiž nejspíš řekl, že když je nejvyšší ústavní činitel, nebude mu přece nějaký plebs z vlády a parlamentu radit, co má dělat. Je sice ve věku, kdy koronavirus celkem zabíjí, zřejmě se ale rozhodl, že v kritické ekonomické době, kdy vláda vymýšlí, jak finančně pomoct podnikatelům, on svou cestou do Číny naopak podpoří státní aerolinky. Ano, Zeman byl vždycky neortodoxní politik, co nikdy nejde s davem!

A mimochodem: vsadím se, že když si z něj Číňani vystřelili s údajnými českými investicemi i před koronavirem, který u nich doma téměř zastavil výrobu, teď k nám určitě pošlou celý svůj rozpočet! A zvlášť, když to tam před Zemanem jel vyjednávat i Nejedlý, který na Hradě už sedm let oficiálně neexistuje, aby mohl obcházet všechny možné předpisy. A vlastně i prezidenta, jenž stále ještě neztratil slabost pro naslouchání hlasu lidu, co politikům dodává moc.

Itálii hrozí kvůli epidemii koronaviru bankrot. Do propasti by mohla strhnout celou Evropu

sinfin.digital