Holec: Všichni pátrají po zprávě Benešové, ale všichni už ji dávno četli

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Naše politika má nové třeskuté téma: zprávu ministryně spravedlnosti Marie Benešové, kterou coby jeho poradkyně vypracovala pro prezidenta Miloše Zemana a z níž údajně vyplývá, že si u nás můžete objednat trestní stíhání, když potřebujete někoho zničit. Zprávu sice téměř nikdo nečetl, všichni z ní ale „citují“ a je z ní žhavá mediální senzace. Skoro jako kdysi z tzv. Kubiceho zprávy, kterou policejní plukovník, jehož jméno nese, pro změnu „zapomněl“ ve sněmovně na stole.

Pro turisty jsme možná „zemí příběhů“, pro média jsme ale určitě „zemí zpráv“. Ta od Benešové dokonce pronikla i na stůl nedělní debaty ČT Václava Moravce, kde se po ní zoufale pídili šéf ČSSD a vicepremiér Jan Hamáček a taky kápo Pirátů Ivan Bartoš. Takže na ní nejspíš něco bude, když se k ní zatím nedostali ani „kluci“ z Pirátů. Ti totiž vše považují za své a rádi si to taky berou, samozřejmě jen kvůli veřejné transparentnosti.

„Zajímalo by mě, kdo to má, jestli tu zprávu má Hrad, nebo vláda. Máme vyjádření od tří subjektů, které tu zprávu mají mít, a ten dokument nemáme,“ zoufal si v ČT Bartoš. Tak tohle už je na top cirkusové číslo, jeho trik zná jen kouzelník a nic netuší ani jeho asistentka! Jen už jsme ho všichni xkrát viděli a to včetně Bartoše. Hlavně opoziční politici teď samozřejmě po zprávě Benešové touží, protože objednávkou na své trestní stíhání kvůli Čapímu hnízdu se hájí premiér a šéf ANO Andrej Babiš, jenž v tom vůbec není originální.

Holec: Miliony chvilek pro manipulaci. Kauza Benešová ukazuje bídu médií

sinfin.digital