Holec: Z miláčků médií štvanci. Spor o mýto dělá z pražské koalice frašku

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Pražský náměstek pro životní prostředí Petr Hlubuček (STAN) se zoufale chtěl dostat do televize. A díky zavedení mýta v Praze, jemuž dal hrdě své jméno, se mu to i podařilo – byť ne tak, jak si přál. Kvůli nepopulárnímu mýtu ho nejdříve hodila přes palubu celá vlastní koalice, jež o tom ví své, načež si Hlubuček ještě dokopal hrob v pořadu Události, komentáře v České televizi. Tady nebyl schopný jasně odpovědět na jedinou otázku.

Chudák moderátorka Daniela Písařovicová. Ve studiu proti ní už sedělo hodně nešťastníků, málokdo ale trumfne Hlubučka. Jeho zmatené vystoupení úspěšně soupeří se slavnou TV biomasou Kateřiny Jacques, ani pražský náměstek totiž neuměl ohledně mýta odpovědět na základní otázky. Třeba tu, která auta by za vjezd do Prahy po jeho zavedení platila. „To není podstatné,“ odpověděl Hlubuček na dotaz, co konkrétně řadí mezi „vysokoemisní“ automobily, jimž jinak říká vraky a které chce vyhnat z Prahy.

Pravda, „vysokoemisní“ začínají v Praze být skoro všechna auta kromě koloběžek, jimž holduje nemálo nových vládců hlavního města. Tahle koalice fakt není pro řidiče. Zavední mýta ale dalo situaci nové grády. Spíše než zoufale potřebné dopravní tepny sice nové vedení města radši řeší vlastní spory nejen o různé vlajky vlající na magistrátu, nechat ale lidi platit za stání v koloně bylo moc i na něj. Vlastního primátorského náměstka proto i s jeho mýtem poslalo na „vrakoviště“, můžu-li držet jeho odbornou terminologii.

Kvůli Ovčáčkovi mi vyhrožují smrtí, Hrad vyzývá pomalu k občanské válce, říká Kolář

sinfin.digital