Matzner: Mocní nemají žádnou vizi pro rozvoj naší svobody a ekonomiky. Chtějí jej opravdu?

Jiří Matzner

KOMENTÁŘ JIŘÍHO MATZNERA | Doba „koronavirová“ sice už zavedla do našich slovníků nová slova, jako například koronavíla (slečna nakažená koronavirem), koronasong či koronaktivista, důležitější ale je, že jde o naprosto novou situací, kdy se ochrana střetává s naší svobodou. Chybí nám však vize do budoucna, mocní se soustředí pouze na hašení situace dnešního dne. Chtějí opravdu, aby po vyřešení této krize opět následoval rozvoj svobodné a fungující společnosti, ekonomiky a země?

Nové je teď využívání technologií, nemožnost zajít si na oběd či večeři do restaurace či přeměna trhu v doručování, kdy se nenosí dopisy, donáška je na potraviny, obědy a večeře. Změnilo se uvažování o škole a plnění úkolů, kdy rodiče dnes potřebují prostředky na počítače, využívají dosud nevyužívané technologie, pracují s dětmi na plnění jim zadaných úkolů a fakticky tak dostávají známky.

Sousedé spolu nemluví, pod rouškou se ani nepoznávají. Rostou výdaje na on-line komunikaci, což vyžaduje mnohdy nutnost zajistit nejen počítač a jeho připojení, ale také novou gramotnost o on-line platformách a nástrojích, se kterou bojujeme.

Schmarcz: Senát zase jednou zabodoval. Vládě zatrhl rozhazovačnost i okrádání pronajímatelů

sinfin.digital