Návod na budoucího prezidenta. Co nastane, až Zeman nebude? Komentář Bohumila Pečinky

Bohumil Pečinka

Příští rok touto dobou bude vrcholit prezidentská volební kampaň. V úvahách o příští hlavě státu je česká veřejnost uvězněna ve starém schématu. Prozemanovské Česko sní o tom, že Miloš zvítězí už v prvním kole. Naopak antizemanovci doufají ve slovenský scénář. V roce 2014 byl premiér Fico jasný favorit, ale Slováci se nakonec sjednotili kolem neznámého podnikatele Kisky. Všechno může být jinak. 

Při nedávné oficiální návštěvě Portugalska Miloš Zeman zkolaboval. O rozsahu jeho potíží nikdo nic neví, protože před více než rokem bylo v tichosti rozpuštěno lékařské koncilium, které se tradičně stará o hlavu státu. O Zemanův zdravotní stav se fakticky starají k té či oné chorobě přivolaní lékaři, o jejichž pomoc žádají držitelé „klíčů od Zemana“, jako mluvčí Ovčáček nebo kancléř Mynář.

V této chvíli tedy není nikdo kvalifikovaně schopen říct, jaký je zdravotní stav prezidenta republiky. Tato situace nápadně připomíná ruský dvůr za posledních Romanovců, jen s tím rozdílem, že na Pražském hradě je těch Rasputinů přece jen o něco víc.

Zeman svěřil své zdraví Homolce. Lékařské konzilium rozpustil

sinfin.digital