Nezměrné elitářství feminismu aneb destrukce práva v žižkovské Klinice. Knihovna Ondřeje Féra

Ondřej Fér

Transgenderová osoba Jiří / Marie Feryna byla obviněna ze znásilnění, jichž se měla dopustit během svého pobytu v pražském autonomním centru Klinika. Tato zpráva přišla v týdnu, kdy uplynulo padesát let od zavraždění Roberta Kennedyho, politika, který měl s penisem také problémy, ale dokázal si z nich vzít ponaučení.

Hned na začátek jeden disclaimer: Pokud je mi známo, transgenderová osoba Jiří / Marie Feryna zůstává z právního hlediska mužem, proto v dalším textu bude použita mužská varianta jména. Pro podstatu věci to koneckonců není podstatné; Jiří Feryna se považuje za ženu, jako muž se ale podle vlastních slov pokusil znásilnit, podle údajných obětí znásilnil dvě ženy, s nimiž se scházel v kolektivu pražského autonomního centra Klinika.

Na celé věci je nejznepokojivější to, jak k ní přistoupily zúčastněné strany, jmenovitě pak různé kolektivy z Kliniky. Ty totiž celou věc zveřejnily na sociálních sítích – a přitom se neobrátily na policii. Takový přístup je nebezpečný. Jiří Feryna opakovaně vyhrožuje sebevraždou; pokud jde o křivé nařčení, pak se mu děje nevýslovná křivda, je vystaven lynči. Proto je třeba, aby takovéto případy byly vždy řešeny v souladu s právním řádem, který sice je nedokonalý, ale stále ještě zůstává nejefektivnějším řešením.

Já nic, já aktivista. Je jejich nedotknutelnost známka vyspělosti? Komentář Michala Půra

sinfin.digital