Novotný: Islamofobové přišli o fackovacího panáka, Kušnarenko už není šéfem pražských muslimů

Pavel Novotný

KOMENTÁŘ PAVLA NOVOTNÉHO | Stalo se dnes: Leonid Kušnarenko už není šéfem, ba ani členem pražské muslimské obce. Šlo to rychle. V neděli 17. března, tedy zhruba před týdnem, zveřejnil ruskojazyčný konvertita původem z Oděsy a tehdy ještě šéf islámské komunity v hlavním městě amatérské video, v němž slibuje českým muslimům právní pomoc při obstarání zbrojního průkazu. Budou-li o to ovšem stát. Čeští xenofobové zajásali, dostali na hraní nového nepřítele, i když jen zhruba na týden.

Populismem nakažený list MF Dnes z premiérova svěřenského fondu nezaváhal a na první straně zveřejnil Kušnarenkův snímek opatřený titulkem: „Muslimové, ozbrojte se“. Co na tom, že takto se druhdy ukrajinský prokurátor, nyní už pražský advokát nevyjádřil? Snadno rozfoukatelný oheň protiislámských vášní okamžitě vzplál a zachvátil českou střechu.

Někdejší pravoslavný křesťan, dnes poněkud okázalý muslim prolétl mediální krajinou jako vichr, který požár ještě přiživil. Pozornosti si užíval a na svém facebookovém účtu zveřejnil snad všechny rozhovory i texty, které poskytl, respektive inspiroval. Nutno spravedlivě dodat, že zmínil i ty, které k němu nebyly zcela lichotivé.

sinfin.digital