Okamurův toxický novičok. Komentář Petra Holce

Petr Holec


Tomio Okamura není ve vládě a jeho banda SPD nemá žádného primátora ani hejtmana. Má jen své „nezávislé“ noviny, kde můžete vyhrát večeři s jejím nejvyšším bavičem a kápem. „Tomíčkův“ politický efekt přesto připomíná toxický novičok: malá dávka fatálně otráví celé okolí. Takový přesah jako on kdysi neměl ani dr. Sládek, a že uměl taky bavit! Okamurův efekt teď nejlíp ukazují i místní a senátní volby. A bude jen hůř.

I těch se zmocnilo téma migrace, takže i mladoboleslavský primátor z ODS ucítil potřebu vyhlásit „nulovou toleranci“ cizincům. Čímž samozřejmě nemyslí migranty, protože ti u nás nejsou. A když už k nám přijedou, tak jen v dodávkách pašeráků, kteří je převážejí do Německa. U nás si neudělají ani selfíčko na Karlově mostě. Česko se sice znovu trumfuje rekordním počtem turistů, migranty ale naše „země příběhů“ pořád nebere. Maximálně tak „pracovní“ migranty, tedy klasické gastarbeitery. A těch v Česku chybí statisíce, aby mohlo naplno využít ekonomický boom.

„Ne islámu, ne teroristům. Zajistíme bezpečnou Českou republiku“, hlásá hlavní volební slogan SPD. Fakt? Pak SPD určitě nevolte. Jsou to totiž vyhozené peníze, které si stejně nakonec za své PR služby vyfakturuje Okamura: v Česku žádní teroristi nejsou a země patří k nejbezpečnějším na světě, pokud kolem sebe zrovna nemáte nějakého „zabrušovače“ z SPD. I proto sem jezdí tolik turistů. Jediný terorista strachu je Okamura, což je vlastně asi největší ironie: i on vydělává na turismu. Ten jde ale stranou, když si teď víc a snáz vydělá podnikáním v politice.

Aleš Rozehnal: Návrh na pozastavení činnosti Okamurovy SPD je jen plácnutím do vody

sinfin.digital