Opozice našla recept, jak neporazí Babiše. V roce 2020 vám na dveře zaklepe nejen Kalousek

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Šéfové a šéfky STAN, KDU-ČSL a TOP 09 a teď i „lucifer“ a stále ještě šéf poslanců posledně jmenované strany Miroslav Kalousek se z opozičního zoufalství začali společně opíjet stejnou věcí: premiéra a šéfa ANO Andreje Babiše prý porazí jen tehdy, když podobně jako on vyrazí mezi lidi. „Musíte se zvednout a objíždět města a vesnice a mluvit s lidmi a slyšet, že je něco trápí víc, než si myslíte,“ řekl Kalousek Novinkám.cz.  

Fakt? Kdybych chtěl být ironický, tak vzhledem k posledním volebním výsledkům TOP 09 i výjimečné osobní nepopularitě Kalouska řeknu, že si klidně může ušetřit čas i peníze: „víc, než si myslí“, je očividně trápí právě on. Možná i proto mezi lidi poslední dobou chodí hlavně díky demonstracím „Chvilkařů“, kde si dělá selfíčka a které chce stejně jako zbytek opozice využít k vlastnímu politickému zisku. Protože jinak opoziční politici zajímají málokoho. Nejvíc sami sebe, když si pořád slibují spolupráci a pořád jim to nejde.  

„Už to dělám dlouho. Minulý rok jsem se vyhecoval a udělal spoustu Piv s Mirkem a povzbudila mě velká návštěvnost. V Brně přišlo 450 lidí. To má smysl,“ nadchl se Kalousek v rozhovoru sám sebou. Bývalý stínový i skutečný šéf TOP 09 vlastně jen vykradl svůj někdejší fíkový list v čele partaje Karla Schwarzenberga a pravda, v jeho případě je i 450 lidí výhra. Na někdejší Piva s Karlem kdysi hojně chodili i mladí lidé, kteří mnohdy vůbec netušili, jaký socioekonomický program jim guru TOP 09 ve skutečnosti chystá. Měli prostě rádi Karla, maskota strany, a proto volili TOP 09.

Rozhovory roku: Bída opozice, ozvěny ukrajinské války nebo druhý život estébáků

sinfin.digital