Palička: Ostříhej se, vypadáš jako nacista! Vlasy jako symbol útlaku v době korektní

GLOSA JANA PALIČKY | Život v době politicky korektní s sebou přináší četná úskalí. Mnozí již poznali, že by si měli dát dobrý pozor na to, co říkají, nicméně pomalu, ale jistě spějeme do pokročilé fáze, kde je záhodno dávat si pozor i na to, jak kdo vypadá. Politicky korektně by totiž nemělo ani zdaleka být posuzováno jen to, co má kdo v hlavě, ale i to, co má na hlavě. Pakliže jste ještě neodhalili potenciál útlaku, který v sobě vlasy nesou, pak je tento text určen právě vám.

V dnešní době už snad neexistuje nic, co by alespoň někoho neuráželo. Politická korektnost je podobně jako sama podstata bytí všeprostupující a její výklad je takřka vědní disciplínou. To, že některá témata jsou z tohoto hlediska zcela nevhodná již vnímají i ti pomalejší z nás, nicméně vyznat se v nových trendech bývá občas velmi složité. Tak kupříkladu vlasy. Že si ťukáte na čelo s tím, že jak by asi takový porost hlavy mohl být závadný? Od znemožnění a zavržení v progresivních kruzích vás mohou zachránit snad už jen následující řádky.

O úvod do problematiky se před dvěma lety postaral rapper Macklemore, který vyslyšel výzvu věčně bdících strážců politické korektnosti a zřekl se svého rasistického účesu. Pakliže se kromě politické korektnosti neorientujete ani v tomto hudebním žánru, pak vězte, že onen polepšený umělec měl na hlavě sestřih, kterým disponuje značná část současné mužské populace pod 35 let, tedy po stranách a vzadu na hlavě vlasy sestříhané na krátko a na temeni patku vyčesanou nahoru a dozadu.

Palička: Americký Přemek Podlaha útočí na vaše zahrádky. Řekněte ne kolonialistickému květáku!

sinfin.digital