Pavučina lží ministra Vojtěcha. Ze superstar by měl zamířit rovnou mezi hvězdnou pěchotu

 

Je to zhruba týden, co jsem ve svém komentáři kritizoval vládu, že její reakce na šířící se koronavirus ze všeho nejvíc připomíná marketingový ohňostroj, ale ke srozumitelným a reálným opatřením má sakra daleko. Nyní víme, že počínání vlády a zejména ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha se k lepšímu rozhodně nevyvinulo. Marketing ještě doplnily lži a křečovitá snaha svalovat vinu na samotné nakažené.

Prvním fatálním přešlapem budiž příklad ženy z Prahy 6, která měla podezření o vlastním nakažení, lékaři jí odmítl, a tak vyhledala soukromou laboratoř. Ta na základě vlastního přesného a velmi levného testu nákazu potvrdila. A jak zareagoval ministr Vojtěch? Ženu nařkl z nezodpovědnosti a následně se obořil proti soukromé laboratoři. Pro tento případ velmi doporučuji rozhovor na webu Novinky.cz se šéfkou laboratoře Soňou Pekovou, která v celém příběhu hraje dost zásadní roli.

Ministerstvo testování soukromé laboratoři v podstatě zakázalo, když vyžadovalo certifikaci ISO15189. To není nic jiného než úřední šiml, vyplnění hromady dokumentů. Skutečným účelem takového postupu ovšem byla pomsta, která ukázala, že bývalý účastník Československo hledá superstar možná dobře zpívá, ale to je asi tak všechno.

Kuřáci škodí okolí, i když nekouří, tvrdí nová studie

sinfin.digital