Pečinka: Rozvinuté mediální šílenství. Fiala, Bartoš a spol. v sobě stále nenašli pragmatika

Bohumil Pečinka

KOMENTÁŘ BOHUMILA PEČINKY | Žijeme v éře mediálního šílenství, které už nepotřebuje k referování reálnou událost, ale dokáže si ji vytvořit samo. O víkendu volala ČTK předsedovi ODS Petru Fialovi a ptala se na spolupráci nebabišovských politických stran. On odpověděl, že si přeje spolupráci všech liberálních a konzervativních stran. Okamžitě se z toho stal headline většiny zpravodajských serverů a Česká televize z toho měla hlavní zprávu v průběhu celé neděle.

Fialova povinně vyslovená větička ožila vlastním životem, takže na ni reagovala řada politiků, včetně předsedy pirátů Bartoše, který účast v takovém bloku vyloučil. I jeho výrok rotoval v médiích a na sociálních sítích jako jasné ne spolupráci, o níž vlastně nikdo nic neví.

Takže si to shrňme: jedna, možná neobratně řečená věta, za níž nebyl žádný konkrétní projekt nebo iniciativa, vyvolala malý mediální poprask, k němuž hodně vlivných lidí cítilo povinnost se vyjádřit. Pěkný námět na seminář na téma jak se z horkého vzduchu může v éře všeobecně rozvinutého mediálního šílenství stát vážně míněná událost, která zemře ještě dřív, než se stačila narodit.

Dostál: Budoucnost české politiky. Trikolóra podrží Babiše, opozice zůstane roztříštěná

sinfin.digital