Půr: Nový ministr dopravy je demonstrací síly komunistů. Doporučil ho Řebíček?

KOMENTÁŘ MICHALA PŮRA | Jméno nového ministra dopravy Vladimíra Kremlíka, které dnes jako svůj výběr představil premiér Andrej Babiš, možná u veřejnosti nevyvolá větší zájem, ale z hlediska politické scény je velmi zajímavé. Podle důvěryhodných informací INFO.CZ o jeho nominaci stáli především komunisté.

Kremlík je bezesporu zkušený manažer ve službách státu, který momentálně působí jako náměstek pro právní služby a hospodaření s majetkem na Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Mnohem zajímavější je ovšem jeho minulost. Původně působil jako šéf právní sekce na ministerstvu dopravy za Aleše Řebíčka, který je mimochodem podle zjištění MF Dnes poradcem předsedy komunistů Vojtěcha Filipa. Zda jej Řebíček přímo doporučil je v současnosti spekulace, kterou vám nikdo ze zainteresovaných nepotvrdí. Mimo mikrofon ovšem připustí, že to byla KSČM, kdo Kremlíka doporučoval.

Nový ministr vstupuje nepochybně na minové pole, kde odcházející Dan Ťok vydržel na české poměrně hodně dlouho. Je to ostatně Kremlík, za jehož působení v čele právního odboru vznikl kritizovaný dodatek se společností Kapsch, díky němuž firma získala další státní zakázky. Paradoxně právě nepřímý vztah s Kapschem údajně zhatil šance dalšího uchazeče, kterým byl volební lídr hnutí ANO v Praze v komunálních volbách Petr Stuchlík.

Třaskavé spojení: Evropští politici se bojí vazeb rakouské vlády na identitáře

sinfin.digital