Půr: Pověsti z rozpadající se Prahy. Pirátská revoluce začíná požírat své děti

KOMENTÁŘ MICHALA PŮRA | V Praze začíná přituhovat. Jak jinak si vysvětlit, že už nemáme jen klimatickou nouzi v Praze 7, ale nově i dopravní nouzi v Praze 6. Trpělivost vedení největší městské části přetekla a kvůli nečinnosti magistrátu chystá mimořádná dopravní opatření. Ta postihnou především ty, kteří nemají trvalé bydliště v šesté městské části.

V úvaze jsou i závory na některých silnicích. Už chybí jen kulometná hnízda, jak poznamenal nejmenovaný čtenář v jedné diskusi na sociální síti Twitter. Magistrát ale podobné starosti příliš nevzrušují a dál jede v dovolenkovém módu, který ovšem začal už při nástupu primátora Zdeňka Hřiba a dalších aktivistů do funkce.

Nejnovějším opatřením magistrátu je tak zákaz plyšových pand v úplném centru metropole. Ty jsem sice nikdy neviděl, ale uklidňuje mě, že už je ani nikdy nepotkám. Rovněž právník a exnovinář Petr Suchomel na sociální síti poměrně chytře poznamenal, že sice neseženete byt, ale zase nepotkáte pandu. V okolí Václaváku sice potkáte feťáky, ale pandu už ne. Je to podobně uklidňující jako noční starosta, který zřejmě zabloudil, protože o něm už pár měsíců nikdo neslyšel, ale víte, že tam někde bude.

Souboj ekonomů: Jak řešit krizi s předraženými byty a pomohlo by zastropování nájemného?

sinfin.digital