Rosí vs. Soukup: Potkají se u soudu, či v boxerském ringu? Nebylo by lepší nad tím mávnout rukou?

Petr Kolman

Svět (nejen) českých medií byl a je někdy ringem (byť s cirkusovými prvky), to zde nemusíme asi zdůrazňovat. Jako právního publicistu mne v posledních dnech zaujala jedna vypečená mediálně-právní kauza.

In medias res: Veřejnoprávní Česká televize tento týden podala trestní oznámení v souvislosti s pořadem TV Barrandov Týden podle Jaromíra Soukupa. V něm se moderatizátor pardon moderátor a majitel televize Mgr. Jaromír Soukup značně nevybíravě opřel do moderátorů a pořadů České televize. Dodejme pro informační komplexnost, že mediální všeuměl J. Soukup v předmětném pořadu použil i vulgarity.

Soukup se ve svém (nyní trestně-oznámeném) pořadu mj. kriticky vyjádřil, proč veřejnoprávní Česká televize nepozvala do pořadu jako expertku na Maďarsko citujeme: „někoho jinýho, než naprosto podivnou, neerudovanou, sluníčkářskou, nevzdělanou aktivistku, která neumí maďarsky a žila tam rok."

Paradoxně věcně lze se Soukupovými slovy do jisté míry souhlasit. Asi nejsem sám, komu se výběr komentujících „osobností“ na ČT zdá být leckdy nevyvážený či alespoň „nešťastný“.

Soukupovy zprávy nejsou zpravodajstvím, říká pro INFO.CZ Vadim Petrov, kandidát do RRTV

sinfin.digital