Stoniš: Ješitnost politického aktivisty Čižinského likviduje úspěšnou školu

REFLEX.CZ | Někteří politici by si měli dávat pozor na vzletná slova a spektakulární sebeprezentační akce. Mohly by se jim vrátit a udeřit je do hlavy jako bumerang.

Například dobře známý politický aktivista Jan Čižinský minulý týden se svým novým aktivistickým spolkem 3000 statečných rozkýval kyvadlo na pražské Letné, aby poděkoval hrdinům těchto dnů, a připomněl, jak se aktivizovala občanská společnost. „Kyvadlo nám také připomíná, že dokážeme v důležitých okamžicích vzít osud své země do vlastních rukou a věci nemusí zůstat takové, jaké byly vždycky.“

Takže si popišme, jak to vypadá, když starosta Prahy 7 Jan Čižinský nevezme do ruky „osud své země“, ale osud jedné úspěšné základní školy ve své čtvrti – Základní školy Plamínková.

Nejprve v ní vypisuje loni na podzim bez udání důvodu konkurz na novou ředitelku, přestože škola pod vedením stávající ředitelky Jarmily Macečkové vykazuje už mnoho let mimořádné úspěchy i v celopražském měřítku. Její žáci mají na Praze 7 nejvyšší procento úspěšnosti v přijímacích řízeních na střední školy a víceletá gymnázia, mimořádně vysoká je ve zdejší škole i úroveň výuky jazyků. Pozitivně hodnotila školu i Česká školní inspekce.

„Je to urážka všech obětí komunismu.“ Historici se bouří proti vztyčení sochy Lenina

sinfin.digital