Trenky i normalizační umělci došli, přišel čas na Hradě založit medvědárium. Komentář A. Černé

Aneta Černá

Když Miloš Zeman v lednu obhájil svůj prezidentský mandát, někteří komentátoři předpovídali, že v posledním období na Hradě alespoň stihne ocenit ty, které ještě neocenil, a pomstí se těm, u kterých na to ještě neměl čas. Účet za první rok je jasný, přibylo normalizačních umělců s metály, rozdělení společnosti se daří držet na stále vyhovující úrovni a ač některé sázkové kanceláře vypisovaly kurzy na možnost, že se Zeman konce roku ve funkci nedožije, z obrazovky TV Barrandov vysílá týdně mezi své poddané stále moudra a bonmoty hodné saturninovské tety Kateřiny. Čím ale překoná sám sebe v novém roce?

Rok začal pro prezidenta dost nejistě. Vrcholilo napětí před volbami a nebylo vůbec jasné, zda první občany zvolený prezident obhájí svůj mandát. O vítězi rozhodlo 150 tisíc hlasů. A kdo by snad ještě vlivem nějaké posilvestrovské kocoviny chtěl doufat, že se ze Zemana stane sjednotitel, toho znovuzvolený prezident ubezpečil o svých záměrech už v březnu na oslavách své inaugurace.

„Budoucnost je na pět let naše,” řekl 14. března na Hradě Zeman svým příznivcům. A Jaromír Soukup si oddechl, že Týden s prezidentem může pokračovat. Od té doby ale ředitel TV Barrandov vypustil do světa dalších X vlastních pořadů, kdyby to náhodou přece jen během roku krachlo…

Země může být víc než čtvrt roku bez prezidenta. Co by se stalo, kdyby Zeman nedokončil mandát

sinfin.digital