Udženija: Největší změny v dějinách Prahy aneb Když ptáčka lapají...

Alexandra Udženija

Znáte to pořekadlo „když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají“? Tak přesně tohle mě napadlo, když jsem minulý týden seděla v zastupitelské lavici na pražském magistrátu a sledovala, jak si nová koalice Pirátů, Prahy Sobě a TOP 09, STAN a KDU-ČSL představuje ty historické změny a „otevřenou radnici“.

Změny ve vedení městských firem jsou samozřejmostí po každých volbách. Vedení města musí umět vykonávat správu a kontrolu. Jenže nová pražská koalice se před volbami dušovala, že je konec tzv. politických trafik při dosazování členů dozorčích rad městských firem. Odteď až do skonání světa  tam budou už jen odborníci! A jak to po dvou měsících zase dopadlo? Ani se neptejte...

Například v dozorčí radě Dopravního podniku (DPP) zůstala nadále sedět bývalá náměstkyně primátorky paní Kolínská (SZ), která žádnou odborností v dopravě sice neoplývá, ale zato v předchozích komunálních volbách kandidovala za tehdy koaliční subjekt Zelení a Piráti Praha 7 a teď asi nemá co dělat. Náhoda!

Dlouhé prsty v dozorčích radách

Dalším zajímavým jménem, co se DPP týče, je pan Filip Tulák, kterého jako člena představenstva prosadila TOP 09. Tento pán v DPP již dlouho pracoval a to sice na odboru investic. Ovšem 12. dubna 2018 byl pro „hrubé porušení povinností“ z DPP propuštěn a momentálně čelí trestnímu oznámení. Ostatně novináři již minulý týden psali o spojení tohoto pána na některé zákulisní postavy z Plzně. Pan Tulák se po zveřejnění těchto okolností funkce rychle vzdal. Tedy odborník na slovo vzatý!

Pirátům stačí anonym a odepíšou člověka, tvrdí muž, kvůli němuž se hádá pražská koalice

sinfin.digital