Ukrajinka způsobila autonehodu, při které zahynuli rodiče 4 dětí. „Trest je směšný,“ zlobí se Češi. Komentář L. Chadalíkové

Leila Chadalíková

Sedmadvacetiletá Ukrajinka Mariia Vasylenko žije v České republice pět let. 31. července 2016 při projíždění pravotočivou zatáčkou u Velkého Boru dostala při rychlosti cca 105 km/h se svým vozem BMW 320 smyk a dostala se do protisměru. Tam se střetla s protijedoucím peugeotem, který jel v tu chvíli asi 63 až 86 km/h. Peugeot vyjel ze silnice na pole a zůstal ležet na střeše, řidič i jeho manželka zemřeli, jejich tříleté dítě, které bylo v dětské sedačce na zadním sedadle, utrpělo těžká zranění. 

Podle soudního znalce bylo po dešti a vozovka byla mokrá. Mladá žena se od nehody léčí na psychiatrii, u soudu se několikrát rozplakala a vyjádřila omluvu i lítost. Sirotkům poslala po nehodě 106 000 Kč ze svých úspor. Obě strany s rozsudkem souhlasí.

U klatovského soudu si dnes vyslechla rozsudek. Vasylenko dostala 30 měsíců odnětí svobody s podmínečným odkladem na zkušební dobu tří let a tříletý zákaz řízení.

Jihomoravští policisté nabourali luxusní BMW za čtyři miliony. Vydrželo jim necelé tři týdny

sinfin.digital