Velké nesnáze v malé vládě. Komentář Alexandry Udženija

Alexandra Udženija

Velké nesnáze v Malé Číně byla kdysi jedna dost absurdní komedie. Vzpomněla jsem si na její název při pohledu na start nové vlády s důvěrou. A protože my Češi máme humor rádi, lidové vtipy na sebe nenechaly dlouho čekat. Mně osobně se nejvíc líbí tento: ČSSD má ve vládě pět ministrů. Jsou to tito čtyři: Hamáček, Staněk a Toman.

Tahle "vláda odborníků", která už jednou provždy vyřeší všechny problémy naší země se ale raketovou rychlostí tenčí. Až si někdy říkám, zda jim v té vládě kromě pana Hamáčka (který žádnou školu a tudíž ani diplomku nemá) a pana Babiše (jehož diplomová práce se na Slovensku ztratila) za pár týdnů vůbec někdo zbude. 

Nicméně musím uznat, že jako plán k odvedení pozornosti je to geniální. Všichni se smějí Babišově neschopnosti sestavit funkční a kompetentní vládu a přitom se zapomíná na věci podstatné.

Třeba na to, že nemáme ministra zahraničí a celou agendu tak, alespoň formálně, vede ministr vnitra, který je navíc vicepremiér a předseda ČSSD. Pan Hamáček je zřejmě superman.

Švédské policii budou chybět lidi. Po tomhle hrůzném zážitku se k ní nikdo nepřidá

sinfin.digital