Vznikne Řád M. Zemana? Prezidentovi docházejí podporovatelé bez metálu. Komentář A. Černé

Aneta Černá

Věra Čáslavská, Jaroslav Foglar, Miloš Forman a další. Do této společnosti se 28. října 2018 zařadí i zpěvák Michal David, který získá od prezidenta Miloše Zemana medaili Za zásluhy. Ze strany hlavy státu jde o celkem logický krok. Zeman dlouhodobě oceňuje své příznivce a podporovatele, kteří mu veřejně fandili při prvních i druhých prezidentských volbách. Většinu z nich už vyznamenal. David, vlastním jménem Vladimír Štancl, je jedním z posledních, který ještě metál nemá. Kdo ale přijde na řadu po něm?

„Vždyť někdy stačí říct, jen dál se snaž… Miloši, ty na to máš, ještě stále,“ zpíval Michal David na letošní slavnostní inauguraci Miloše Zemana. S pozměněným textem hitovky Pár přátel stačí mít vystoupil na pódiu vedle Heleny Vondráčkové, Daniela Hůlky a Václava Neckáře. Ti všichni už vyznamenání od Zemana získali v předchozích letech.

Dá se tedy říct, že se snažil spíše Michal David a povedlo se. Zeman začátkem října v pořadu S prezidentem v Lánech potvrdil, že diskotékového mága vyznamená. Vzhledem k tomu, že své nejvěrnější Zeman ocenil většinou už při prvním slavnostním večeru pod jeho prezidentskou taktovkou 28. října 2013, nabízí se úvaha, proč David přichází na řadu až během druhého funkčního období. Že by to bylo proto, že před volbami v roce 2013 fandil nejdříve Janu Fischerovi?

Michal David získá státní vyznamenání. Prezident chce ocenit i Antonína Švehlu

sinfin.digital