Zdechovský: Babiš situaci nezvládá, a proto mu pomáhají trollové  

Tomáš Zdechovský

KOMENTÁŘ TOMÁŠE ZDECHOVSKÉHO | V posledních zhruba dvou týdnech jsem na svých účtech na Twitteru zaznamenal neobvykle vysoký přírůstek sledujících. Za takto krátkou dobu mě zničehonic začalo sledovat přes 500 nových profilů! A rozhodně jsem nebyl jediný, kdo má v poslední době podobnou zkušenost.

Pozoruhodný nárůst počtu sledujících zaznamenali i další lidé, pravidelně komentující domácí politické dění, jako například František Cerha, který má na starosti twitter ODS, či sportovní komentátorka České televize Darina Vymětalíková – a mohl bych ještě dlouho pokračovat.

Noví followeři jsou Babišovi trollové

Normálně by nárůst počtu followerů samozřejmě nebyl žádný problém. Právě naopak, vyšší zájem uživatelů by byl důvod k radosti. Teď to tak ale není.

Když jsem si nově sledující profily prošel, zjistil jsem, že se většinou jednalo buď o dlouho neaktivní účty, které se najednou záhadně „probudily“, nebo profily narychlo založené nyní v březnu 2020 se jmény jako Pavel, Kamila, David, Jaroslav nebo složeniny obvyklých jmen a řady čísel.

Schmarcz: Nový cíl pro roky obnovy? Staňme se tygrem v inovacích, které zachraňují životy

sinfin.digital