Zdechovský: Respekt šíří konspirace. Jak to bylo s Indií a Maledivami

Tomáš Zdechovský

KOMENTÁŘ TOMÁŠE ZDECHOVSKÉHO | Koncem října jsem navštívil Indii. Jednalo se o jednu z mnoha zahraničních misí, které jsem od roku 2014 z pozice europoslance absolvoval, ale jen k této vydal článek web Respekt. Nutno říci, že hodně účelový, plný nepravd a s odkazy na média, která přitom své vyjádření dávno před jejich článkem opravila a od mnohých jsem dostal i omluvu. A vydali to i přesto, že pan redaktor Vojtěch Srnka měl mé plné vyjádření k cestě a vstřícnou nabídku, že mu ke všemu rád pošlu další důkazy. Radši ale začal rozvíjet absurdní konspirační teorie o mé údajné spolupráci s Ruskem (sic).

První naprostá nepravda v článku Co všechno shodnou náhod zažil europoslanec Tomáš Zdechovský je, že jsem se setkal s indickým prezidentem. S tím jsem se nikdy bohužel nesetkal a ani to v nejbližší době neplánuji. Setkal jsem se pouze s premiérem Indie, vice-prezidentem Indie a ministrem zahraničí.

Druhá nepravdivá informace je, že cituji: „Zahraniční média v čele se serverem Politico.eu a několika indickými tituly tak Zdechovského označila za součást delegace“. V době, kdy psal pan Srnka svůj článek, již však Politico.eu svůj text dávno opravilo, opravila se i indická média. Pan Srnka byl na tuto skutečnost upozorněn, přesto se v jeho článku tato informace objevuje. Tedy jednoduše ignoroval skutečnosti, které se mu „nehodily do krámu“, konkrétněji do click-baitového článku. Předtím jsem dostal stejný dotaz i z ČTK nebo Seznamu, které si ale informaci ověřily a podobné články nevznikly.

Hizballáh má větší palebnou sílu než většina zemí NATO. Válka v Sýrii ho ještě posílila

sinfin.digital