Ženy v burkách poštovní schránky prostě připomínají a hotovo. Komentář Petra Holce

Petr Holec

Britský exministr zahraničí Boris Johnson měl vždycky lepší smysl pro humor než politiku. Ostatně i proto už není ministr a zase se vrátil k novinovým sloupkům. Zkuste totiž jako ministr pustit dobrý vtip třeba „malému rakeťákovi“ Kimovi a stihne vás sprcha raket, co letí jinam, než mají. Jenže teď Johnsona stihla zlá sprcha politické korektnosti za nevinný vtip o burkách.

Exministr řekl, že zahalené muslimské ženy připomínají poštovní schránky a bankovní lupiče. Nejsem si úplně jistý bankovními lupiči. Ty znám spíš s punčochou přes hlavu, protože v burce a nikábu by mohli při útěku snadno zakopnout nebo i s lupem omylem nasednout do policejního auta. Nedopřávají totiž nejlepší prostorové vidění. Pokud ale jde o tradiční britské poštovní schránky, trefil to Johnson celkem přesně; ano, skutečně připomínají zahalené muslimky.

Možná i proto teď za něj Johnsona stihla zloba snad všech: od jeho mateřské Konzervativní strany až po Muslimskou radu Velké Británie, což je sakra rozptyl. Muslimové viní Johnsona z islamofobie, jak je dnes v módě. A k teokracii nemá moc daleko ani reakce Konzervativců: ti svého exministra a bývalého londýnského primátora pro změnu podrobí disciplinárnímu vyšetřování „panelu moudrých“ a ve vzduchu visí i vyloučení ze strany.

Čeští vojáci uvnitř islamistického pekla: Mise v Mali je nejkrvavější v dějinách OSN

sinfin.digital