Zrno: Lipovská, nepřítel lidstva aneb Nezamýšlené důsledky senátorské ofenzivy

Matyáš Zrno

Konzervativní noviny

KONZERVATIVNÍ NOVINY | Aktuální největší nepřítel lidstva Hana Lipovská přes udatný odpor devatenácti senátorů prošla do druhého kola volby členů Rady České televize. Nepomohla tomu ani usilovná snaha senátora Hilšera klást otázky i po skončení časového limitu a to, že se následně urazil. 

Lipovská oproti Hilšerovi působila jako ztělesnění důstojnosti, zatímco on sám ztělesnění pravdivosti starého hesla, že „hysterie není program“. Vlastně nikdo neudělal pro její volbu více, než právě Marek Hilšer, jak si toho všimli i poněkud chladněji uvažující liberální komentátoři (třeba zde a zde a samozřejmě doporučuji i rozhovor na DVTV).  

Nuže, pokud si toho senátoři nevšimli, tak v určitých vrstvách společnosti sílí pocit odcizení mezi elitami a běžnou populací a dojem jakési přezíravosti a pohrdání směrem od elit. Je to pocit často přeháněný a celý konflikt oboustranně zbytečně vyhrocený, ale místo, aby ho senátoři mírnili, tak ještě přiložili pod kotel. Druhá strana samozřejmě okamžitě vycítila ohrožení a semkla se. Výsledkem je, že Hana Lipovská se hladce dostala do druhého kola.

Předvolební Slovensko: Kotleba i Matovič těží z toho, že politici řeší hlavně sami sebe

sinfin.digital