Restaurace si už otevírají spíš jen ti, co tomu rozumí. Pořád ale platí, že přežije jen nejsilnější, říká Pospíšil

Karel Šimůnek

Jiří Pospíšil má za sebou bezmála čtyřicet let praxe na české gastronomické scéně a měl tak jedinečnou příležitost sledovat její proměny od dob minulého režimu, těsně po revoluci v divokých devadesátých letech a neméně bouřlivém přelomu tisíciletí až do dnes. Mimo jiné byl také prvním šéfem Karla Šimůnka a dnes je v jeho podcastu hostem. „Dnes už si restaurace otevírají spíše jen ti, co tomu rozumí. I oni se to ale museli někde naučit a museli sledovat ten vývoj. Pořád ale platí a platit bude, že ač tu máme špičkové restaurace, přežijí jen ti nejsilnější, kteří si udrží nejlepší personál a budou vařit z nejlepších surovin nejlepší jídla,“ říká Pospíšil.

Chef Arena s Jiřím Pospíšilem ve video verzi pro předplatitele

sinfin.digital