Antimonopolní úřad přestal řešit tendr na nákup 300 autobusů pro Prahu

ČTK

mst

ÚOHS zastavil pro bezpředmětnost správní řízení, v němž řešil tendr pražského dopravního podniku na dodávku 300 autobusů. Rozklad proti prvostupňovému rozhodnutí podal výrobce autobusů Iveco Czech Republic, který ve výběrovém řízení neuspěl, dopravního podnik ho vyloučil. Oprávněnost vyřazení však v prvním stupni ÚOHS potvrdil, poté v dubnu Dopravní podnik hl. m. Prahy uzavřel smlouvu na dodávku autobusů s konkurenčním výrobcem SOR Libchavy, vyplývá z pravomocného rozhodnutí, které je dostupné na webu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Právě uzavření smlouvy se stalo důvodem, proč antimonopolní úřad řízení zastavil. Nemá totiž pravomoc smlouvu s vybraným výrobcem zrušit, zároveň nevyhověl žádosti firmy Iveco v rozkladu, které požadovalo vydání předběžného opatření.

Definitivně tak skončil vlekoucí se spor, zakázku dopravní podnik vypsal už před dvěma lety. Iveco sice podalo nejlevnější nabídku za 1,482 miliardy korun, avšak nedodalo osvědčení od Regionálního organizátora pražské integrované dopravy (ROPID), který se týkal zařízení pro nevidomé.

Václav Klaus: Stydím se za Česko. Volby nic neřeší, tím bahnem tady si musíme projít

sinfin.digital