Další most na mušce: Praha zkontroluje Most legií, čeká ho rekonstrukce

raz

Pražská Technická správa komunikací (TSK) prověří míru poškození mostu Legií. Rok trvající průzkum dlouhodobě neomezí provoz na mostu, úplné uzavření se předpokládá na podzim na dobu několika dní. ČTK to sdělila mluvčí TSK Barbora Lišková. Po zhodnocení stavu mostu a přípravě projektu bude následovat oprava stavby. Termín se odhaduje nejdříve na rok 2022.

TSK už vybrala firmu, která práce provede. Je jí společnost Pontex. S ohledem na památkovou ochranu mostu budou na průzkum dohlížet pracovníci Národního památkového ústavu (NPÚ). Práce budou z větší části prováděny ze Střeleckého ostrova, případně z hladiny Vltavy. Výsledky včetně doporučení pro opravu mostu by měly být známy v květnu příštího roku.

Terénní práce se uskuteční letos v létě a na podzim. O prázdninách bude nutné částečně omezit automobilový a pěší provoz v době, kdy budou pracovníci umisťovat sondy do vozovek a chodníků mostního svršku. Úplnou uzavírku TSK předpokládá na několik podzimních dní kvůli zatěžovacím zkouškám a vrtacím pracím na vozovce a v tramvajovém kolejišti.

GALERIE: Hasiči předvedli vodní show k výročí Československa. Podívejte se, jak ozářila Prahu

sinfin.digital