Do Prahy se řítí 60 tisíc fanoušků Harley-Davidson. Tudy kvůli nim o svátcích neprojedete

ČTK

lup

Prahu čekají několikadenní uzavírky ulic i přerušení linek tramvají kvůli oslavám 115. výročí motocyklů Harley-Davidson. Do Prahy se chystá kolem 60.000 motorkářů a v sobotu 7. července se uskuteční spanilá jízda tisícovek motorek centrem Prahy. Oslavy se konají od čtvrtka 5. července do neděle 8. července. Vyplývá to z informací policie a organizátorů.

Hlavním centrem oslav bude výstaviště v pražských Holešovicích. Po celou dobu oslav tak budou uzavírky na ulicích U Výstaviště, Dukelských hrdinů, Partyzánská, Strojnická a Za Elektrárnou v okolí centra oslav.

Ještě na několikanásobně větším množství ulic bude omezena doprava v sobotu kvůli spanilé jízdě. Na jízdu vyrazí podle organizátorů kolem čtyř tisíců motorkářů ve třech vlnách od 10:00. Vyjíždět budou z Letné, přes nábřeží Kapitána Jaroše, Hlávkův most a Wilsonovu ulici na Václavské náměstí. Pokračovat budou přes Karlovo náměstí a Masarykovo a Smetanovo nábřeží na náměstí Jana Palacha, kde bude krátká přestávka. Poté motorkáři přejedou Mánesův most a přes Chotkovu ulici zamíří na Letnou a výstaviště.

sinfin.digital