GALERIE: Hasiči předvedli vodní show k výročí Československa. Podívejte se, jak ozářila Prahu

ČTK

raz

Tisíce kubických metrů vody zvedly dnes večer z Vltavy za hudby a barevných světelných efektů hasičské stříkačky dvou set sborů z celé republiky. Půlhodinovou vodní show, kterou hasiči chtěli připomenout sto let vzniku Československa, sledovaly z břehů Vltavy a mostů v centru hlavního města i z okolních kopců a lodí na vodě tisíce Pražanů a turistů. Akce se odehrála na Rašínově a Hořejším nábřeží mezi Jiráskovým a Palackého mostem.

Více než tisícovka hasičů s technikou obsadila obě náplavky, z hadic proudila voda i z mostů a pontonu uprostřed řeky. Vodní a hudební produkci otevřela hymna, následující část symfonické básně Vltava Bedřicha Smetany doplnil ve finále i ohňostroj, závěr pak patřil Slovanským tancům Antonína Dvořáka a aplausu publika.

"Přes všechny problémy, kterým jsme museli čelit, to dopadlo nad očekávání," sdělila ČTK mluvčí hasičů Nicole Zaoralová. Nejprve podle ní například úplně nefungovaly tablety, které měly vést hasiče u stříkaček, problémy nicméně vychytala páteční generálka. V noci budou hasiči balit techniku a část z nich odjede z hlavního města do rána. Další skupina zůstává a náplavky bude vyklízet v neděli.

Mikulka: Ze Slušných lidí šla hrůza, Frljič je ale stejný extrém. Vlajka z vaginy je hloupá provokace

sinfin.digital