Hotel Ritz-Carlton se na Starém městě neotevře. Praha rozhodla o ukončení smlouvy

ČTK

adg

Pražští radní dnes rozhodli o ukončení nájemních smluv se společností Akroterion, která chtěla u Staroměstského náměstí otevřít hotel Ritz-Carlton. Společnost čtyři budovy vlastní a čtyři má pronajaté od hlavního města několik let, ale nesplnila podmínky nájmu. Provoz v komplexu budov měl být zahájen do 19. září 2017. Doba nájmu byla podle ujednání do konce roku 2081. Praha nyní bude řešit, jak své domy vhodně využít. Firma uvedla, že od města neobdržela oficiální výzvu k jednání.

 

Vedení města k ukončení smluv přistoupilo z toho důvodu, že investor nebyl schopný komplex za 15 let zprovoznit. Z budov má půlroční výpovědní lhůtu. Podle primátorky Adriany Krnáčové (ANO) by hlavní město mohlo budovy zrekonstruovat na byty, které by Praha mohla pronajímat například diplomatům.

Společnost Akroterion chtěla otevřít hotel Ritz-Carlton za dvě miliardy, ale dosud budovy neupravila. Důvodem bylo to, že památkáři měli k rozsahu zásahů do struktury historických domů řadu připomínek. Projekt se na mnoho let zastavil.

Společnost Akroterion v reakci na aktuální vývoj uvedla, že „od hl. m. Prahy neobdržela oficiální písemné stanovisko k jednání o ukončení nájemních smluv k projektu hotelu Ritz-Carlton“. Po jeho obdržení společnost situaci vyhodnotí a rozhodne o dalších krocích.

Češi mohou do Evropského parlamentu volit, i když nebudou doma. V zahraničí to ale tentokrát nelze

sinfin.digital