„Je třeba dopravu poskládat," říká Dolínek. Opravu Husitské, která působí kolaps v Praze, chce město zrychlit

ČTK

raz

Pražský magistrát chce urychlit opravy Husitské ulice na Žižkově, které způsobily v pondělí i dnes dopravní kolaps zejména v Seifertově ulici. Bude proto jednat s příslušnými firmami, které stavbu provádějí. Na jednání magistrátního výboru pro dopravu to řekl náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD). Dopravní podnik (DPP) navíc upraví umístění zastávek MHD a Praha 3 domluví s jedním z hotelů uvolnění jízdního pruhu. Oprava 670 metrů dlouhého úseku Husitské má podle původního plánu trvat do konce letošního listopadu.

Rekonstrukce je rozdělena na tři etapy, v první z nich stavbaři pracují mezi křižovatkami s Trocnovskou ulicí a Orebitskou ulicí. Do opravovaného úseku mohou pouze chodci. „Měli jsme několik jednání s dodavateli a zkusíme prolnout etapizaci oprav tak, aby se práce zkrátily,“ řekl Dolínek. Zákaz vjezdu automobilů do Seifertovy ulice město nechystá. „Je třeba dopravu poskládat,“ řekl Dolínek.

Ze Seifertovy ulice již byla odtažena zaparkovaná auta, jejichž řidiči nerespektovali zákaz zastavení. Důvodem je, aby řidiči nemuseli jezdit po tramvajových kolejích. Problém ale nastal před jedním z hotelů, který je nyní rekonstruován a majitel má dovolen zábor části komunikace. Na silnici má mimo jiné kontejner na suť. „S hotelem permanentně komunikujeme a vypadá to, že bychom mohli najít řešení, aby nebyl blokován jízdní pruh,“ řekla místostarostka Prahy 3 Lucie Vítkovská (ODS).

sinfin.digital