„Jízdenku mi sežral pes.“ V Praze začaly jezdit tramvaje polepené výmluvami černých pasažérů

ČTK

mst

Pražské ulice dnes poprvé začaly brázdit dvě tramvaje polepené hláškami černých pasažérů posbíranými z praxe revizorů. Tramvaje budou jezdit na linkách 17 a 13 a jsou součástí kampaně, která má motivovat černé pasažéry, aby se z nich stali platící cestující.

„Akce má připomenout to, že Praha stále z jízdného získává zhruba čtyři miliardy korun ročně, což je velmi významná částka,“ uvedl náměstek ředitele organizace Ropid Martin Šubrt. I když v Praze je jízdné ve srovnání s jinými evropskými metropolemi velmi nízké, je podle něj stále významnou složkou financování dopravy, a proto je nutné ho platit. Při ceně, která vychází na deset korun na den, navíc podle Šubrta nejde o tak velký výdaj.

Jedna kratší a jedna delší tramvaj jsou opatřeny černými polepy s kuriózními výmluvami, které posbírali při své práci pražští revizoři. Patří mezi ně například „Nemůžu vám ukázat svůj jízdní doklad, protože jsem tady v utajení, a prasklo by tak moje krytí,“ nebo „Jízdenku mi sežral pes.“ Vyzdobené tramvaje budou cestující na dvou linkách potkávat tak dlouho, dokud polepy vydrží.

Zeman dal Babišovi nůž na krk. Část ANO nás podrazila, chtějí vládnout s Okamurou, říká Zimola

sinfin.digital