Keška, která vedla k tragédii. Bude z ní pietní místo, nebo se zruší, říká odborník

ČTK

raz

Jaký bude další osud kešky, která vedla ke smrti nejméně dvou lidí? V tuto chvíli je neaktivní a o jejím dalším osudu se bude teprve rozhodovat. Podle muže s přezdívkou Rico Reviewer, který se stará o kešky v Česku, může být úplně zrušená. Významné slovo má její majitel. Mohla by však také posloužit jako vzpomínka na nešťastnou událost. Podle Slávka Hoblíka z České asociace geocachingu by také mohla mít na uzavření celého komplexu zájem městská část Praha 5, to už ale není jen o kešce.

Co bude s keškou, kvůli které se do podzemí vydala čtveřice hledačů, jejichž akce však skončila tragédií - jednou mrtvou a jedním pohřešovaným - to Rico Reviewer nechce předbíhat. Variant je několik.

„Situaci řešíme se všemi kolegy reviewery z celého Česka a také s dalšími lidmi z komunity. Významné slovo má také její autor, ten ji může kdykoli zrušit. Je velmi pravděpodobné, že v současné podobě již keš zpřístupněna nebude, ale bylo by hezké, kdyby v nějaké upravené podobě mohla sloužit jako vzpomínka na nešťastnou událost, protože je v zájmu komunity na ni nikdy nezapomenout a mít ji na paměti,“ popsal pro Blesk Zprávy muž pod přezdívkou Rico Reviewer.

sinfin.digital