Kolaps na Žižkově pokračuje. Kvůli uzavřené Husitské se znovu zpožďovala MHD

ČTK

raz

Tramvaje a autobusy na pražském Žižkově se kvůli uzavřené Husitské ulici zpožďovaly i dnes ráno. V souběžné Táboritské a Seifertově ulici ve směru do centra nabíraly spoje v dopravní špičce až půlhodinová zpoždění. ČTK to řekla Hana Pohanová z dopravního podniku. Situace tak byla podobná jako v úterý, v pondělí doprava na Žižkově zkolabovala. Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) by měla dopravní situaci v Praze osobně řešit, řekl deníku Blesk její stranický šéf a premiér v demisi Andrej Babiš.

Podle Pohanové byla doprava vcelku plynulá do 08:30, pak se začaly zpožďovat spoje ve směru do centra. „Ve směru od centra je to dobré, ve směru na centrum je zpoždění do 30 minut,“ uvedla před 10:00. Dopravní podnik zatím nemusel začít odklánět ze Seifertovy každou druhou tramvaj na linkách 5 a 9, jak to udělal v úterý dopoledne. Tramvaje číslo 5 odkláněl v pondělí.

Táboritskou a Seifertovou ulicí řidiči objíždějí uzavřený úsek Husitské, který se od pondělí opravuje. Rekonstrukce rozdělená na tři etapy má trvat do konce listopadu, pražský magistrát chce jednat o jejím urychlení se stavebními firmami. Do opravovaného úseku mohou pouze chodci. V Seifertově ulici se nyní nesmí parkovat u chodníků, aby řidiči nemuseli jezdit po tramvajových kolejích.

sinfin.digital