„Nehodlám komplikovat předvolební koalice.“ Starosta Prahy 7 Čižinský pozastaví své členství v KDU-ČSL

ČTK

adg

bau

Poslanec a starosta Prahy 7 Jan Čižinský pozastaví své členství v KDU-ČSL. K přerušení členství jej vyzvalo celostátní vedení strany, sdělil dnes ČTK Čižinský. Důvodem je založení sdružení Praha sobě, s kterým chce na podzim kandidovat v komunálních volbách. Členem koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN) na pražském magistrátu chce Čižinský zůstat.

„Byl jsem předsednictvem strany vyzván k pozastavení členství. Mé členství komplikovalo jednání o předvolební koalici KDU-ČSL v Praze. Mým cílem je změnit Prahu k lepšímu, nikoliv v Praze komplikovat tvorbu předvolební koalice. Proto vyhovím a členství přeruším,“ uvedl Čižinský.

Podle radního Jana Wolfa se informace o tom, že strana vyzvala Čižinského k pozastavení členství nezakládají na pravdě. "Nikdy jsme nikoho nevylučovali, neděláme to, a dělat to ani nebudeme," uvedl Wolf pro INFO.CZ. Vím o tom, že Honza (Jan Čižinský - pozn. Info.cz) rozjíždí konkurenční projekt a v tomto ohledu by tedy bylo záhodno členství pozastavit. Pokud se tak ale stane, bude to jen z jeho vlastní iniciativy," dodal Wolf. 

Kauza Nečesaný: Není vinný, prohlásil soudce v případě pokusu o vraždu kadeřnice

sinfin.digital