Noční život v centru Prahy dozná změn. Vyhodí vás z baru ještě před půlnocí?

ČTK

lup

Nové vedení Prahy 1 bude pokračovat v plánu minulé rady na omezení otevírací doby nočních podniků ve vybraných lokalitách v centru města. V rozhovoru s ČTK to řekl starosta Prahy 1 Pavel Čižinský (Praha 1 Sobě). Měl by vzniknout nový návrh vyhlášky, který poté radnice předá hlavnímu městu, jež má v kompetenci schvalování vyhlášek. Praha 1 podle Čižinského také zvažuje, že bude žádat úpravu vyhlášky o zákazu pití alkoholu na vybraných místech. Je podle něj omezující pro rezidenty a pořádek v ulicích významně nezvyšuje.

"Pokud jde o noční klid, tak tam bychom chtěli být razantnější," uvedl starosta. Omezení otvírací doby podniků v centru je podle něj legitimním nástrojem, jak chránit místní obyvatele před nadměrným hlukem.

Od určité intenzity problému podle Čižinského nestačí běžná hlídková činnost městské policie a je třeba přistoupit k razantnějšímu opatření. "Od nějaké míry je potřeba zakázat i tu samotnou činnost. Myslím, že od nějakých třeba dvanácti by to bylo přiměřené," uvedl. O konkrétních parametrech návrhu podle něj nicméně zatím jasno není. Omezení by neplatilo na celém území městské části, dodal.

Plánuje Fico Slovensko bez prezidenta? A střety zájmů Mynáře či Vondráčka. Týden v právu J. Januše

sinfin.digital