Nová Trojská lávka by měla být příští rok. Praha zrychlí změnu územního plánu

ČTK

raz

Praha projedná ve zrychleném řízení změnu územního plánu umožňující stavbu provizorní lávky mezi Císařským ostrovem a Trojou. Řízení se zkrátí oproti běžnému o asi půl roku. Změna plánu by mohla být hotova na začátku roku 2019. Novinářům to dnes řekla náměstkyně primátorky Petra Kolínská (SZ/Trojkoalice). Stavbu lávky komplikuje právě to, že původní nebyla zanesena do územního plánu. Provizorní má nahradit lávku, která se zřítila loni v prosinci. Hotova má být v příštím roce.

"Zkrácené jednání znamená, že se vypouštějí některé úkony, konkrétně tzv. společné jednání. To znamená, že městská část, veřejnost i dotčené orgány státní správy mají jen jednu příležitost se ke změně vyjádřit a připomínkování se nedělá dvoukolově," řekla Kolínská. Město takto prý postupuje pouze v nekonfliktních případech.

Životnost provizorní lávky má být 15 až 30 let. "Před měsícem jsme vybrali soutěž na projektanta na umístění lávky. Nebude finální, ta bude následně vybrána v architektonické soutěži," řekl náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD). Architektonickou soutěž na konečnou podobu lávky plánuje město na příští rok.

sinfin.digital