Odboráři v Pražské plynárenské protestují proti změně ve vedení. Vadí jim favoriti Pirátů

urm

Odboráři ze společnosti Pražská plynárenská se dopisem obrátili na pražského primátora Zdeňka Hřiba, aby ho upozornili na podivné změny ve vedení společnosti. INFO.CZ má text k dispozici. Odborářům vadí, že ve výběrovém řízení, které vypsala metropole pod vedením Hřibovy domovské Pirátské strany, se do užšího výběru dostal manažer a bývalý ředitel firmy Petr Zmátlík. Ten má blízko k hnutí ANO a je zároveň favoritem pirátů.

„V době působení soustavně podrýval autoritu představenstva Pražské plynárenské a po ukončení svého angažmá organizoval schůzky našeho bývalého předsedy odborové organizace se zástupci akcionáře, kde v těchto praktikách pokračoval,“ píší odboráři primátoru Hřibovi. „Pokud se pan Petr Zmátlík stane členem dozorčí rady, budeme nuceni se k tomuto vyjádřit veřejně,“ dodává.

Na kontroverzní minulost Zmátlíka už dříve upozornila Mladá Fronta Dnes, podle níž tento favorit Pirátů vlastní firmu, který v minulosti Pražské plynárenské fakturovala. Porušuje tak vlastní pravidla Pirátské strany. Zmátlík to ale bagatelizuje. „Ano, to je veřejná informace, transparentně komunikovaná. V roce 2016 jsem kvůli neetickému jednání svých kolegů z Pražské plynárenské odešel,“ uvedl k tomu pro MF Dnes.

sinfin.digital