Pirátům stačí anonym a odepíšou člověka, tvrdí muž, kvůli němuž se hádá pražská koalice

Adam Kotrbatý

Jen zhruba měsíc vydržel Filip Tulák ve funkci investičního ředitele pražského Dopravního podniku. Ve středu 23. ledna dal svoji funkci k dispozici poté, co se objevily pochyby o jeho předchozím působení ve společnosti. „Nedostal jsem šanci se obhájit. Překvapuje mě, že Pirátům stačí anonym k odepsání člověka,“ tvrdí Tulák, kvůli němuž se podle informací Seznam Zpráv pře pražská koalice, v rozhovoru pro INFO.CZ. Podivuje se v něm i nad způsoby komunikace primátora Zdeňka Hřiba, který o jeho konci informoval dříve, než se tak skutečně stalo.

Dopis, ve kterém dal Tulák funkci k dispozici, odešel k připomínkování v interní komunikaci Spojených sil pro Prahu ve středu v 16:02. Ten samý den v 19:07 jej Tulák oficiálně poslal náměstkovi primátora Adamu Scheinherrovi (Praha Sobě). Ještě předtím od něj dostal SMS zprávu. „Zmiňoval, že mu chodí různé formy dopisů mojí rezignace a žádal o objasnění,“ praví Tulák. 

Předtím věc řešil jen s redaktorem ČTK, který o jeho rezignaci slyšel. Dotaz od něj přišel ve 14:23. „Odpověděl jsem mu v 15:35, kdy jsem napsal, že jsem dal funkci k dispozici a je na koalici, jak s ní naloží,“ upřesnil. O to více jej udivilo, když pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) tweetoval o jeho konci ještě dříve, než Tulák rozhodnutí skutečně učinil. Hřib publikoval příspěvek na sociální síti v 16:08.

Maňák: Miliardáři prý příliš bohatnou. Mnohem horší je ale obohacování států

sinfin.digital