Politici si z nás udělali předvolební terč, říká manažer Penty o kritice kvůli výstavbě metra D

Info.cz

Daniel Novák

Na pražský magistrát a na investiční společnost Penta se již několik měsíců snáší vlna kritiky kvůli snaze o založení spolenčného podniku. Ten obě entity ospravedlňují rychlejším výkupem pozemků pro připravovanou linku metra D, podle opozice však spojení provází nejasnosti a celý proces není transparentní. Kritika zní neprávem, tvrdí v rozhovoru pro deník E15 David Musil, šéf rezidenční výstavby Penty. 

Návrh zákona o liniových stavbách má umožnit jednodušší výkupy pozemků včetně těch pro metro D. Neztratila by tím společná firma s dopravním podnikem smysl?

Společný podnik s DPP se připravuje už přes rok. Výhodou pro město navíc je, že se díky společné firmě bude moci podílet na budoucí výstavbě kolem stanic metra. Návrh zákona o liniových stavbách navíc zdaleka není na konci schvalovacího procesu.

Přestože nad ním panuje velká shoda, je otázka, kdy vejde v platnost. Máme s městem společné zájmy. Urychlit výstavbu metra a maximalizovat zisk. Je to jako v manželství, musíme se dohodnout a vzájemně se respektovat.

sinfin.digital