Praha 5 chce rozšířit tramvajovou linku z Radlic do Jinonic, magistrát s tím zatím nepočítá

ČTK

raz

Radnice Prahy 5 navrhne změnu územního plánu, která by umožnila prodloužení tramvajové trati z Radlic do Jinonic. Rozhodli o tom dnes zastupitelé městské části. Podle starosty Pavla Richtera (TOP 09) by se další zástavbou měl z Radlické postupně stát městský bulvár. Město zatím prodloužení trati nepřipravuje a nehovoří o něm ani před časem schválená strategie rozvoje tramvajových tratí do roku 2030.

„Je potřeba říci, že toto prodloužení je běh na dlouhou trať jako většina tramvajových tratí, ale je potřeba, aby územní rezerva v plánu byla stanovena,“ uvedl starosta. Zastupitel Petr Hnyk (nestr., dříve Zelení) namítl, že navržená trasa případného prodloužení tramvaje vede mimo zastavěné a obydlené území.

Podle Richtera je lepší nejprve vybudovat dopravní infrastrukturu a teprve poté kolem ní stavět. „Fakt, že zatím není urbanizace kolem Radlické, nespatřuji jako nevýhodu, spíše jako výhodu,“ uvedl. Dodal, že už nyní je jasné, že se kolem frekventované ulice stavět bude. Časem by se podle něj měla ulice proměnit v městský bulvár, čemuž odpovídá i snaha o prodloužení tramvaje.

Sjezd ČSSD jako možný klíč k vyřešení (ne)vlády. 4 rozhodující body tohoto týdne

sinfin.digital