Praha hostí zasedání olympijského výboru. Na závěr vyhlásí ceny ANOC

ČTK

adg

První muž Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Thomas Bach, sportovci ze všech kontinentů i třináct stovek hostů jsou v Praze na valném shromáždění Asociace národních olympijských výborů (ANOC). Už dnes jsou na pořadu jednání komisí či výkonného výboru ANOC.

Hotel Hilton u Vltavy už žije ve zvláštním režimu pro potřeby akce, která se připravovala přes rok. „Zasedání je rekordní co do počtu hostů. Pokusíme se jim v průběhu jejich pobytu představit Českou republiku, český sport, kulturu a architekturu, výrobky i českou šikovnost,“ uvedl v tiskové zprávě Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru (ČOV). Samotné XXII. shromáždění ANOC se uskuteční 2. a 3. listopadu.

„Sportovní konference, které se účastní celý svět, je pro český sport i skvělou diplomatickou příležitostí,“ konstatoval Roman Kumpošt, místopředseda ČOV pro zahraniční vztahy. Akci provází i bezpečnostní opatření.

Středeční slavností zahájení uvedou vítězka čtyřhry na Turnaji mistryň Andrea Hlaváčková s krasobruslařem Tomášem Vernerem. Mezi delegáty budou Bach i předseda ANOC, šejk Ahmad Fahad Sabah. „Je pro nás čest setkat se v Praze, historickém městě. Spolupráce Asociace národních olympijských výborů a Českého olympijského výboru je vynikající,“ řekl Sabah.

sinfin.digital