Praha jako Londýn nebo Vídeň. Návštěvníkům od dubna 2019 nabídne turistickou kartu

ČTK

luš

Praha spustí od 1. dubna 2019 novou turistickou kartu. Bude mít podobu plastové karty i aplikace. ČTK to v rozhovoru řekl radní Jan Wolf (KDU-ČSL/Trojkoalice). Na kolik karta vyjde a jak se bude jmenovat, zatím není jasné. Kartu bude vlastnit městská společnost Prague City Tourism (PCT), která má na starosti turistický ruch. V Praze nyní fungují turistické karty, které vlastní pouze soukromé firmy.

„Karta tomu říkáme, aby to bylo snáz představitelné, ale bude se jednat o aplikaci dostupnou pro všechny IT formáty. Samozřejmě ale bude také verze fyzické karty, která může sloužit jako suvenýr,“ řekl Wolf.

Aplikaci budou moci turisté využívat jako jízdenku MHD nebo s ní budou moci navštěvovat památky a kulturní akce. Rovněž je třeba upozorní na aktuální nabídky posledních vstupenek na akce nebo jejich slevy. „Budou v ní zaneseny všechny organizace spadající pod hlavní město, to znamená galerie, muzea a další instituce,“ řekl Wolf. Spolupracovat chce město i se soukromými firmami. „Zájem mezi nimi je,“ řekl radní.

Piráti žalují Prahu 1, odmítá jim prý poskytovat informace. Podle radnice jde o předvolební kampaň

sinfin.digital