Praha plná benefice. Hned tři charitativní akce plánují vybrat stovky tisíc korun pro potřebné

ČTK

adg

Na pomoc nemocným, handicapovaným nebo společnostem, které se o ně starají, půjde výtěžek několika dnešních benefičních a charitativních aukcí v Praze. Pořadatelé věří, že pro potřebné takto získají statisíce korun.

V galerii Dvorak Sec Contemporary začne v 19:00 charitativní aukce projektu Žiješ srdcem. Pro stejnojmennou kampaň i dražbu samotnou několik výtvarníků vytvořilo umělecké variace lidského srdce ze skla, oblečení či šperků. Jsou mezi nimi srdce od Liběny Rochové, Maxima Velčovského, Studia Dechem, Janji Prokić, značky Zorya či Studia Vrtiška-Žák. Z výtěžku budou pořízeny pomůcky pro potřeby workshopů neziskové organizace Loono. Kampaň učí lidi, jak mají předcházet kardiovaskulárním onemocněním i jak se mají zachovat, pokud se s infarktem či mozkovou příhodou setkají.

V 17:00 začne ve Vile Štvanice charitativní večírek ve prospěch společnosti Arkadie, která již více než 25 let zajišťuje na Teplicku služby pro lidí s kombinovaným postižením. Na stránkách charitativního kalendáře Doma 2018 představilo několik osobností své domovy. Letos jsou mezi nimi režisérka Alice Nellis, principál souboru Cirk La Putyka Rosťa Novák nebo herci Petr Čtvrtníček a Jan Budař.

sinfin.digital