Praha se chystá odebrat byty desítkám soudců a žalobců. Berete moc a platíte málo, vzkazuje

ČTK

lup

Hlavní město chce přestat poskytovat městské byty s výhodným nájemným soudcům a státním zástupcům. Vyplývá to z tisku, který v pondělí projednají pražští radní. Město soudům a státním zastupitelstvím nyní poskytuje 81 bytů. V budoucnu by měly zůstat jen zaměstnancům soudu, pokud se vejdou do standardních podmínek pro pronájem městských bytů. Soudci a státní zástupci mají podle dřívějších vyjádření zástupců města dostatek financí, takže nepotřebují zvýhodněné nájemné v obecních bytech.

Podle materiálu město v současné době poskytuje 38 bytů soudům, z toho 28 je pronajato soudcům, osm zaměstnancům soudu a dva jsou prázdné. Státní zastupitelství mají k dispozici 43 bytů, z nichž 21 využívají státní zástupci a 22 zaměstnanci.

Dohromady 21 z 81 bytů pronajatých soudcům a státním zástupcům mají smlouvy na neurčito, kde bude pro město problematické je vypovědět. Chce proto alespoň postupně zvyšovat nájem. V případě zbylých jednotek, které mají časově omezený nájem, ho v případě schválení dokumentu magistrát neprodlouží. U zaměstnanců bude při prodloužení postupovat podle standardních pravidel.

Houellebekova brutální vize úpadku Evropy sklízí obdiv. Jeho nejlepší kniha, shodují se média

sinfin.digital