Praha v rytmu burácejících motorů Harley Davidson.Ikonická značka slaví 115. výročí

ČTK

raz

 Zhruba 100.000 návštěvníků ze 77 zemí světa se zúčastní oslav 115. výročí značky Harley-Davidson v Praze. Nejvíce lidí přijede z Německa, Francie, Španělska, Itálie a Velké Británie. Na tiskové konferenci při zahájení oslav to dnes novinářům řekl Jaroslav Vavřina, organizátor akce. Oslavy, jejichž centrem je areál holešovického Výstaviště, potrvají až do neděle.

"Odhadovali jsme, že se tu objeví 60.000 motocyklů a 100.000 lidí a je velmi reálné, že to překonáme," řekl Vavřina. Kromě návštěvníků z Evropy podle něj přijedou i motorkáři z Brazílie nebo Mexika. Některé počty návštěvníků ale překvapí. "Čína je obrovská, ale návštěvníků z ní je jen devět, proti tomu z Indie, kde by to člověk nečekal, jede sto," dodal organizátor.

"Jsem velice hrdá na to, že jsem zpět v Praze. Vzpomínám si na pocit, který jsem měla před třemi lety na pražských Harley Days, že tohle je správné místo pro pořádání oslav 115. výročí," řekla novinářům Karen Davidsonová, pravnučka zakladatele značky. "Jsme tu, abychom oslavili vztah k motocyklům, k osobní svobodě, a podobným hodnotám," vysvětlila.

sinfin.digital